Ražniči
Potřebné ingredience
500g panenské vepřové nebo vepřové kýty 80g cibule 80g anglické slaniny 120g žampiónů sůl mletý pepř olej 4 bramboráky naložená červená řepa celerový salát strouhaný křen na oblohu
Postup přípravy
Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso
naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka,
žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší
podle potřeby půlíme nebo rozčtvrtíme (nemámeli
žampióny, nahradíme je oloupanými kousky
jablek). Na kovové jehly napichujeme střídavě
maso, slaninu, cibuli a žampióny nebo jablka.
Směs napichujeme volněji, aby se maso lépe
propékalo. Napíchanou směs osolíme, opepříme a v oleji po všech stranách opékáme do měkka. Zvlášť si upečeme dobře ochucené
bramboráky, do každého sesuneme obsah jedné opečené jehly, přeložíme a sesuneme na talíř. Obkládáme červenou řepou, okapaným
celerovým salátem a strouhaným křenem.
naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka,
žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší
podle potřeby půlíme nebo rozčtvrtíme (nemámeli
žampióny, nahradíme je oloupanými kousky
jablek). Na kovové jehly napichujeme střídavě
maso, slaninu, cibuli a žampióny nebo jablka.
Směs napichujeme volněji, aby se maso lépe
propékalo. Napíchanou směs osolíme, opepříme a v oleji po všech stranách opékáme do měkka. Zvlášť si upečeme dobře ochucené
bramboráky, do každého sesuneme obsah jedné opečené jehly, přeložíme a sesuneme na talíř. Obkládáme červenou řepou, okapaným
celerovým salátem a strouhaným křenem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé